place Наш Виставковий зал - магазин: м. Київ, м.КПІ, пров. Тбіліський, 4/10, оф.110
Графік роботи
Пн-Сб: с 9:00 до 19:00
Нд с 9:00 до 18:00

Розсаджування гостей: як це зробити правильно?

04/19/2017

Комфорт гостей на весіллі займає дуже важливу сходинку в підготовці. Затишне і теплоті торжество залишає тільки приємні враження, до якого прагнуть абсолютно всі молодята. Займаючись не тільки підбором весільних аксесуарів (скарбничка для грошей, букет нареченої, бутоньєрки для свідків, нареченому, гостям), загальною концепцією, орендою автомобіля, ресторану та інших важливих елементів, розсаджування гостей в банкетному залі теж дуже важлива для комфорту та зручності. Адже якщо план розсадки спочатку буде правильно складений, жоден присутній гість, не відчує себе зайвим або самотньою людиною. Тим більше, приділяючи увагу розсадки гостей, цікавлячись вдалим місцем розташування стола, щоб гостям було добре все видно і чути, наречений і наречена машинально говорять про важливість всіх запрошених.

Основні умови, які впливають на розсадження гостей і до яких повинні прислухатися майбутні молодята:

  1. 1. Родинні зв'язки.
  2. 2. Рівень знайомства.
  3. 3. Вік.
  4. 4. Сімейний стан.
  5. 5. Хобі.
  6. 6. Професійна діяльність.

Правила етикету:

  1. 1. Займаючись розсадженням гостей, слід простежити, щоб жінки і чоловіки сиділи по черзі. Першим і останнім за столом найкраще посадити чоловіка, якщо стіл не круглий, правила етикету свідчать, що чоловік повинен відкривати і замикати гостьову ланцюжок.
  2. 2. Чоловік повинен сидіти по ліву сторону від жінки.
  3. 3. Де б і як би не сиділи гості, вони повинні добре бачити молодих з різних ракурсів.
  4. 4. Для захоплюючою і необтяженою бесіди або зовсім уникнути незручного мовчання, краще розсадити гостей за особистим інтересам, віком, спорідненості. Не варто колег по роботі підсаджувати до бабусі нареченої або неодружених чоловіків біля подружньої пари.
  5. 5. Бонбоньєрки повинні бути присутніми на всіх столах. Великі бонбоньєрки з номерів столу, щоб можна було відразу знайти необхідний стіл і поменше з іменами гостей. Для загального столу на весіллі досить іменних бонбоньєрок.
  6. 6. Полегшити пошук місця за банкетним столом допоможе невеликий стенд при вході в зал. Яскравий і привертає увагу плакат допоможе позбавити гостя від незручного моменту, а його яскраве оформлення не залишиться непоміченим.

Розсадження гостей дуже важливий весільний момент, але перед тим, як до нього приступити, молодим варто уточнити найбільш підходяще розташування столів обраного зал. Кілька причин може вплинути на те, як буду стояти стіл на весіллі: кількість гостей, квадратура ресторану, форма меблів.

Як правило, столи для банкету довгий час було прийнято розставляти літерою «Т» або «П». Подібний план столів дозволяв заощадити місце для розважальної програми, а так само максимально близько розташувати гостей один від одного з зручним оглядом винуватців торжества. Молоді завжди сиділи в голові столу, що відкривало кожному гостю хороший огляд на всі події. Однак, якщо молодята хочуть відійти від звичного розташування святкового столу, є кілька найбільш оптимальних варіантів.

Італійська розстановка столів.

Цей план розстановки столів полягає в тому, що головний стіл нареченого і нареченої перебувати на невеликій височині, відкриваючи хороший огляд гостям. Столи були розставлені хаотично і зазвичай їх форма кругла.

Американська розстановка столів.

Нагадує фуршетне захід. Довгасті столи стоять збоку, звільняючи місце для бесід та проведення дозвілля. Стіл молодят варто окремо.

Англійська розстановка столів.

Подібна розстановка столів нагадує італійську. Стіл молодят варто окремо, а от гостьові столи не мають значення, однак найбільш оптимальна кількість людей за столом, не повинна перевищувати число 8. На думку англійців, вісім чоловік за столом є золотою серединою для приємної розмови.

Розмістити правильно гостей на весіллі – не простий праця, однак якщо це зробити, торжество придбає однозначно кращу атмосферу.

 рассадка гостей рассадка гостей на свадьбе рассадка на свадьбу