place Наш Виставковий зал - магазин: м. Київ, м.КПІ, пров. Тбіліський, 4/10, оф.110
Графік роботи
Пн-Сб: с 9:00 до 19:00
Нд с 9:00 до 18:00

Весільний фуршет, як альтернатива звичному застілля.

08/04/2017

Не завжди молоді розташовують часом, щоб влаштувати звичне і добре всім знайоме застілля. Спираючись на західні традиції, коли наречений і наречена після одруження як можна швидше збираються в свій медовий місяць, цікавою заміною звичного для бенкету, може бути невеликий фуршетний стіл. Влаштувати який можна чи не відразу після того, як з подушки для обручок знімуть весільна прикраса, і винуватці торжества покинуть вівтар. Або ж у процесі невеликої прогулянки, куди наречений і наречена вирушили, щоб зробити кілька пам'ятних знімків.

Як би там не було, весільний фуршет невід'ємна частина усіх весільних урочистостей і його організація дуже важливий і окремий етап заходу, якому потрібно приділити особливу увагу.

Дослівний переклад слова «фуршет» означає «вилка», що доводиться собою система вживання їжі. На фуршеті гості орудують тільки виделками, плавно переміщаючись від однієї страви до іншого, як і від столу до столу. Такий спосіб вживання їжі, підштовхує людей до невимушеного спілкування в різних компаніях. Однак не варто думати, що підготовка фуршету не займе багато сил і часу, а підбір весільної сервірування та спеціального меню – легка забава. Буде у молодих банкет чи ні, а весільні келихи і загальний стиль все одно залишаються незмінними і основоположними факторами.

ВЕСІЛЬНИЙ ФУРШЕТ:

1. Підготувати місце для проведення весільного фуршету. Місце для проведення весільного фуршету в першу чергу має не тільки викликати почуття апетиту, але і радувати око загальною обстановкою. Для цього можна використовувати крижані фігури, квіткові композиції, декор повітряними кулями і будь-які інші ідеї, які тільки можуть з'явитися в голові молодих. Відштовхуючись від основної весільної ідеї, яку допоможуть підкреслити весільні набори, загальне оформлення, наприклад, стилю рустик, буде чудово виглядати на тюках із соломи, гірляндою з ламп, букетами соняшника. Успіх фуршету, це можливість здивувати гостя і не тільки смачною їжею.

Незважаючи на те, що фуршетна зона не має на увазі під собою столи зі стільцями, зона відпочинку обов'язково повинна бути присутня. Гості можуть втомитися, особливо старше покоління, і про їх зручність необхідно подбати в першу чергу. Якщо фуршет проходить у закритому приміщенні, краще вибирати кафе або ресторан з власною терасою, щоб гості могли вийти і подихати свіжим повітрям.

2. Стіл. На відміну від звичайного весільного банкету, столи на фуршеті повинні бути трохи вище звичайного і звичного столу. По-перше, це зручно. По-друге, стіл буде видно і всі гості швидко його знайдуть. Також стіл повинен бути довгим і вузьким, робиться це для доступності. Гостям не потрібно буде тягнутися за бажаними продуктами через весь стіл. На столах обов'язково повинна бути скатертина. Фуршет складається з головного стола і двох додаткових, на яких гості можуть взяти всі необхідні столові прилади: тарілка, виделка, келих. На додаткових столах можна зберігати прилади для торта, якщо молоді планують включити весільний десерт в програму.

3. Сервірування. Основні два способи сервірування фуршетного столу: одностороння і двох стороння. Кожен з цих способів зручний, але залежить він від наявності вільного місця. Якщо місця мало, то молоді можуть поставити столи до стінки, що само за себе говорить про односторонній сервіровці або по центру – двосторонній. Найголовніше, не залежно від вибраного типу, продукти слід розсіювати на столі так, щоб гості не товпилися в одному місці і могли з легкістю дотягнутися до необхідного страви.

4. Меню. Основний упор весільного фуршетного меню робиться на холодні закуски. Популярністю і зручністю користуються різного виду канапе і тарталетки. Також можна додати різного виду салати, сирні та ковбасні нарізки. Особливою популярністю користуються рибні продукти: копчена риба, гра, креветки, кальмари. Не варто забувати і про мариновані огірочки, гриби, оливки, нарізані слайсами овочі. Розбавляючи стіл широким спектром продуктів, ніхто з гостей не залишиться голодним.

Варто відзначити, що фуршетний стіл чудово може поєднувати в собі гарячі страви. Так можна заздалегідь приготувати індичку або порося, але перед подачею його слід гарненько поділити на порції, щоб гостям було зручно брати їжу виделкою. Особливу гаряче частування на фуршетному столі – жюльєн. Зручність цієї страви в тому, що його подає в спеціальних ємностях, що не викликає особливих труднощів, коли гість хоче спробувати гаряче.

Як і будь-який інший банкет, на фуршеті може бути алкоголь. Шампанське, біле, червоне вино і більш міцні напої, як віскі, коньяк.

Незважаючи на те, що весільний торт – це головний десерт святкового вечора, солодощі на фуршетному столі теж мають місце бути. Кекси, драже, печиво, фрукти, трюфелі і багато іншого може порадувати сластьон.

5. Обслуговування. Складне питання, тому що при бажанні молоді можуть відмовитися від офіціантів. Однак, якщо весілля велика і гостей не мало, краще перестрахуватися і найняти професіоналів, тим більше, що ресторани з радістю нададуть нареченим свій персонал. Офіціанти будуть стежити за порядком і в разі необхідності доносити продукти і розливати напої по келихах, що дозволить молом відволіктися від організаційних моментів і насолодитися своїм днем. Для атмосфери та підтримання святкового настрою, молодим варто запросити музикантів і ведучого заходу, щоб гості напевно не занудьгували і запам'ятали весілля тільки з найкращого боку.

свадебный фуршетсвадьба фотосвадьба