place Наш Виставковий зал - магазин: м. Київ, м.КПІ, пров. Тбіліський, 4/10, оф.110
Графік роботи
Пн-Сб: с 9:00 до 19:00
Нд с 9:00 до 18:00

Весільний торт.

11/24/2016
Нина Зоря

Весільні торти – це не тільки красиве і смачне завершення урочистостей, це незабутня традиція, яку багато гості (особливо, найменші її учасники) очікують з нетерпінням. Розрізання кондитерського шедевра, на створення якого виділено чимало сил і часу, залишає не тільки прекрасні спогади на фото і відео роботах, а й у пам'яті гостей. Його подача, зовнішній вигляд, смак – це все має значення. Весільний торт, як і підготовка до весілля, не має дрібниць, на які можна закрити очі.

Роздумуючи про ідеальну кульмінації весільного вечора, молодятам слід зайнятися цим питанням десь за два місяці до свята. Пошук гарної пекарні або самого кондитера може стати несподіваною проблемою, яка на перший погляд здається зовсім несуттєвою. Відмінно, якщо у молодих вже є рекомендації або вони особисто знайомі з хорошим кондитером, у такому випадку виділений час на пошуки і перегляди портфоліо значно зменшуватися. Але, якщо ж такого немає і молодятам необхідно починати з нуля – не обійтись першим варіантом. Походити і пошукати конкуренцію ніколи не буде зайвим. Так, можливо, перший підібраний варіант виявиться тим самим ідеальним і незамінним, але вже краще подумати: «Навіщо я тільки витратила час на пошуки другого кондитера?», чому в самий відповідальний момент опинитися з далеко не ідеальним десертом.

Вивчити різні портфоліо і провести дегустації – ніколи не виявиться зайвим. Вибирати потрібно правильно! Особливо, якщо образ майбутнього десерту вже є в думках або зображений на картинці. Роботи взяті з інтернету інших майстрів, часто здаються набагато більш вдалим і красивіше того, що пропонують на ділі. У такому разі кондитера слід попросити зробити невеликий пробний варіант майбутнього весільного торта, щоб в момент виносу кулінарного «шедевра», молодята не розчарувалися в отриманому результаті. Весільний десерт повинен бути не тільки смачним, але і красивим. Одне без іншого просто не може співіснувати. Торт на весілля – це те, про що гості будуть говорити ще деякий час, і якщо хоч що-то в ньому буде не так, ця помилка запам'ятатися на все життя.

Визначаючись з концепцією, в якій буде виконано свято, ідеальним і прекрасним рішенням для святкового десерту стане його особливе оформлення. Тематичне весілля або класична, торт прекрасніше впишеться в загальну обстановку весілля, якщо його декор або колір буде нести в собі початкову задумку молодят. Вивезений у центр урочистого залу, головний десерт вечора, при правильному оформленні, залишить самі несподівані спогади у гостей, особливо, якщо доповнити його відповідними весільними аксесуарами, перетворюючи кулінарний шедевр у цілісний етап весілля. Вивчаючи різні пропозиції весільного ринку, оглядаючи весільні набори і підбираючи найбільш підходящий або замовляючи його в індивідуальному порядку. Подібні знахідки не тільки заощадити величезну кількість часу в підготовці до весілля, але і допоможуть зв'язати кожен його момент. Акцентуючи увагу на атрибутиці, яка протягом усього вечора буде на очах у гостей, наприклад, скриня для грошей, весільні келихи, зробить свято особливим не тільки для молодих, але й гостей. Від самого першого аксесуара і до останнього завершального моменту, виконана весілля в одній стилістиці плавно переплете кожен етап. Весільне сито, декороване шампанське, подушечка для обручок, свічки «Сімейне вогнище», все це стане одним незабутнім дією, яке збережеться в пам'яті, фото і відео роботах.

Визначившись з кондитером, портфоліо якого просто зводить з розуму. Наступне, про що варто подумати молодятам, яким взагалі має бути торт? Якщо ж у нареченого та нареченої немає особливих переваг, а на вигляд і смак все виглядає дуже апетитно, головний десерт вечора можна виготовити, спираючись на який час року. Звичайно, бісквіт, шоколад, безе, все це дуже смачно, але іноді з початком нового сезону, хочеться чогось особливого. Так непоганим варіантом для весняного весілля може виявитися торт з ніжним бісквітом і фруктами. Влітку краще всього використовувати легкі сирні начинки, ніжне суфле і всі можливі сезонні фрукти, ягоди. Для осені підійдуть більш важкі, але не менш смачні складові: шоколад, кава, кориця, горіхи, вершковий крем. Взимку ж ідеально поєднуватися ваніль з шоколадом, безе, горіх, консервовані фрукти, мед.

Заглиблюючись у вивчення різноманітних начинок, готових задовольнити будь-який вишуканий смак, молодятам необхідно поцікавитися його правильною подачею і зберіганням у виробника. Обов'язково слід дізнатися, за який час його слід діставати з холодильника перед тим, як винести в зал. Так, наприклад, «пташине молоко» і бісквіт може постояти близько години, а от медовий торт вимагає значно більше часу, йому буде потрібно від 2-х годин і вище. В день весілля нареченому та нареченій доречніше буде перекласти обов'язки по підготовці подання весільного торта на когось із близьких або працівників кафе, ресторану. Перебуваючи в центрі уваги, молоді обов'язково забудуть про своє головному десерті, і його холодна подача трохи зіпсує враження.

Слід пам'ятати, що підбір торта справа відповідальна і експериментувати з ним в день весілля зовсім не варто, а от подумати про те, чи є у когось з гостей алергія на який-небудь інгредієнт, буде вельми корисним. Подбати про гостя до, а не після того, як він з'їсть десерт і відчує себе погано, набагато важливіше, ніж вчасно викликана швидка допомога. Ніколи не варто боятися задавати питання! Те, що на перший погляд здається забавним, в наслідок обов'язково вбереже від зайвих клопотів. Однак, якщо вже вийшло так, що торт замовлений, а в одного гостя є алергія – подумати про нього слід окремо! Замовлене тістечко в одному стилі з тортом без алергенних продуктів, зробить молодятам більш гостинними, коли при роздачі десерту цей момент цікаво обіграють.

Розмір і вага торта безпосередньо залежить від кількості запрошених гостей. У середньому розрахувати і замовити весільний торт слід 150-200 грамів на одну порцію. Але, при цьому не варто замовляти торт на рівну кількість людей. Передбачити апетити гостя неможливо, раптом хто-то попросити добавки, а її не виявиться? Ніколи не завадить бути готовим до того, що ласуни обов'язково постараються схопити додатковий шматок головного десерту, про яке краще подбати заздалегідь.

Та й сам торт на весіллі не повинен виглядати маленьким. Навіть якщо весілля скромна і розрахована тільки на близьких родичів і кількох друзів, гарний весільний торт, як головна прикраса на завершення вечора, повинен вселяти своїми розмірами. У цьому випадку на допомогу прийдуть не зайві замовлені кілограми, які з'їсти в підсумку буде нікому, а спеціальні підставки фальш-ярус для торта. Однак слід пам'ятати! Якщо весільний торт має кілька ярусів, а не виконаний в один рівень, верхній ярус, на якому знаходяться фігурки нареченого та нареченої, завжди залишається молодятам. Його не прийнято розрізати першим, слід починати з другого і поступово переходити до нижніх рівнів (третій, четвертий і т. д.). Верхній ярус торта молодята забирають з собою після весілля в парі з весільними келихами і декорованим пляшками шампанського.

Пригостити гостей, зробити красиві фотографії з допомогою спеціальних аксесуарів у вигляді ножа і лопатки для весільного торта після чого, безсумнівно, влаштувати аукціон. Гостей треба залучати до участі у конкурсах, щоб до останніх хвилин весілля було цікавим і захоплюючим заходом. Навіть, якщо гості втомилися і їм хочеться трохи відпочити, весільний аукціон торта не тільки можна, але і потрібно провести з місця. Пропонуючи запрошеним друзям і родичам зайняти свої місця, молоді після феєричного розрізання першого шматка торта спеціальними атрибутами: тарілочка, ніж, лопатка, відрізають найбільший і красивий шматок на продаж. Ведучий пропонує його купити, тим самим пробуджуючи в гостях не тільки азарт, але і надаючи ще одна незабутня розвага. Не слід робити з подачі торта стандартну процедуру: показав, розрізав, роздав, важливо красиво завершити урочистість, влаштувати невеличке шоу, тому як саме останні хвилини найкраще відкладаються в пам'яті людей.