У весіллі немає важливих і не важливих аспектів. Будь-яка дрібниця важлива і необхідна, просто нависають вони в різний період підготовки, нагадуючи майбутнім молодятам про серйозність майбутнього святкування.
Весільне розташування столів для гостей, є одним з таких аспектів, підкрадаючись до молодят ближче до самої урочистості, коли список гостей максимально складний, запрошення на весілля роздані і зроблений вибір самої банкетної зали. Правильне розсадження гостей включає деякі правила, про які багато хто просто забуває: вік, особисті інтереси гостей і особливості залу. Також існує три основних типи розміщення столів, які користуються найбільш великої популярністю:
Поділяючи головні пункти на окремі підпункти, наречений та наречена зможуть максимально точно підібрати собі необхідну схему столів та посадку запрошених гостей.
ЗАГАЛЬНИЙ СТІЛ
Спосіб №1: Один стіл.
Намічається маленьке і затишне святкування? Тоді розсадження по типу «Один стіл» найкраще підійде для подібного святкування. Максимальна кількість осіб, яка може сісти за один стіл 20. Це прекрасна можливість бути в центрі уваги, при якій всі і все будуть чути, а значить нічого не упустять. Теплі і затишні посидінки забезпечать справжнісіньку душевність весільного заходу. Прикрасити такий стіл можна гірляндами з квітів і красивою сервіровкою в стиль урочистості. Весільні свічки можуть стати приємним доповненням до обраного декору.
Спосіб №2: «Т»
Один з популярних варіантів розміщення столів на українських весіллях. Наречений та наречена в парі зі своїми свідками розташовуються за центральним столом, коли як гості займають місця за основним. Така розсадження гостей приймає від 20 до 30 осіб, місця яких обумовлено по наближеності до молодих. Перші місця займають батьки і родичі, друзі та колеги.
Спосіб №3: «П»
Один з найбільш зручних і економних просторів способів розсадження в стилі «П». Таке складання столів дозволяє розсадити від 30 до 50 осіб, при цьому не займаює багато місця і абсолютно не сковує гостей. Ведучому буде максимально зручно рухатися серед гостей з досить гарним оглядом для нареченого та нареченої. В процесі привітання, свідки не відчують дискомфорт в роздачі бонбоньєрок і переміщенні коробки для грошей.
Спосіб №4: «Ш»
Трансформація розсадження за типом букви «П», якщо кількість запрошених гостей склало більше 50-ти чоловік. Додаючи третій стіл, наречений та наречена зможуть максимально комфортно розмістити гостей в маленькому і затишному залі. З основних мінусів - погана видимість. Не всі гості зможуть максимально комфортно спостерігати за тим, що роблять молодята.
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПРИНЦИП
Спосіб №5: Італія.
Італійська схема використовує квадратні столи для розсадження гостей, за яким поміщається від 4-х чоловік до 8-ми. Правила розміщення столів можливий на розсуд вільного простору в банкетному залі або за бажанням молодих, однак найбільш популярний і зручний спосіб - шахівниця. Головний стіл молодят для кращого огляду повинен знаходитися на височини.
Спосіб №6: Англія.
Англійська схема - це круглі столи на 8 осіб. На думку психолога, найоптимальніше кількість людей за столом для легкої і невимушеної бесіди. Залежно від наявності столів і запрошених гостей, кількість посадкових місць може варіюватися від більшого до меншого і навпаки.
Спосіб №7: Кабаре.
Кабаре дуже схожий на англійську схему розсадження, проте основні відмінності полягають в тому, що всі гості повинні бути повернені обличчям до молодят, тим самим зменшуючи кількість людей за столом на 2 або 3 людини. Автоматично збільшуючи кількість столів в банкетному залі, плюс в тому, що молодятам та їхнім гостям зручно дивитися один на одного, а не спостерігати за спинами.
Спосіб №8: Ялинка.
В цьому випадку розсадження, головний стіл молодят варто в центрі, а гостьові розташовуються паралельно в діагоналі. Кількість посадочних місць повністю відповідає побажанням молодих, проте зручність цього розсадження одна із самих практичних. Місця між столами досить, а в центрі можна проводити розважальну і танцювальну програму.
Спосіб №9: Неправильна ялинка.
Різниця між «Ялинкою» і «неправильної ялинкою» в тому, що столи ставляться під протилежним кутом. Такий спосіб розстановки дозволить гостям більше звертати увагу на розважальну програму ніж на самих молодих.
АМЕРИКАНСЬКИЙ ПРИНЦИП
Спосіб №10: Буфет.
Буфет не просто так вважається американським типом розсадження, тому як в Україні він не особливо користується успіхом. Розкладаючи їжу на окремих столах, гості самостійно набирають в тарілки, що сподобалися їм страви, після чого займають свої місця за столами. В цьому випадку столи прикрашаються квітковими композиціями та додатковим декором в парі з сервіровкою, коли як офіціанти розливають весільне шампанське та інші алкогольні та безалкогольні напої за бажанням.
Спосіб №11: Фуршет.
Фуршетная система підійде для неформальної і, звісно ж, не типового весілля. Фуршет не припускав стільців, але, щоб гостям не доводилося весь час стояти на ногах, можна оформити окрему зону відпочинку з м'якими диванчиками, пуфами і великими подушками. Фуршет прекрасно підійде для маленького і затишного весілля, особливо, якщо гості досить молодого віку. Людям похилого віку складно стояти на ногах, вони обов'язково захочуть присісти.
Щоб остаточно вибрати свою власну ідеальну систему розсадження, весільний магазин Vizzara пропонує ближче ознайомитися з описаної вище статтею, зіставляючи всі можливі варіанти з заброньованим банкетним залом.