ПЕРЕКУСИ ДЛЯ ГОСТЕЙ І МОЛОДЯТ
Весілля – це енергозатратний свято і починається він ще з першими півнями. Наречена наводить красу, зустрічаючись з перукарями, візажистами та дружкою, яка допомагає одягти весільну сукню. Наречений з самого ранку зустрічає гостей, автомобіль, надягаючи прикрашання весільної машини, і теж готується до зустрічі з нареченою. Дуже часто за всіма цими клопотами, молоді просто забувають поснідати або перекусити у вільні хвилини, що дуже важливо, так як порожній шлунок змушує людину нервувати, хвилюватися і просто погано себе почувати. Заздалегідь приготовлені фрукти, невеликі канапе і питна вода, допоможуть вгамувати голодні позиви, тим самим заспокоївши винуватців свята і гостей, які вже деякий час очікують появу щасливої пари.
НЕСПОДІВАНІ ГОСТІ
Точний список гостей складе складно, особливо коли пара відправила запрошення на весілля у більшим кількості. Гості, які раніше вибачалися і казали, що не зможуть прийти, в останній момент поміняють свої плани, маленького дитини буде не з ким залишити вдома, а хтось запросить з собою +1 і відмовити буде просто незручно. Як би це не йшло на противагу планам нареченого і нареченої, краще заздалегідь попередити співробітників ресторану про можливі гостях, за що звичайно доведеться доплатити.
БРАК БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ, ВОДА
Нічого дивного, але безалкогольні напої на весіллі закінчуються набагато швидше алкогольних, особливо, якщо весілля проходить у жарку пору року. Діти і гості вип'ють набагато більше, ніж у звичайному житті і це слід враховувати, щоб у підсумку ні запрошеним, ні співробітники ресторану не треба було бігати в магазин за додатковою порцією. У ресторані на додаткове замовлення напоїв зроблять подвійну накрутку.
МЕНЮ ДЛЯ АЛЕРГЕТИКІВ, ВЕГЕТАРІАНЦІВ ТА ГОСТЕЙ ДОТРИМУЮТЬСЯ ПОСТУ
Подбати про те, щоб гості пішли ситими з весілля варто заздалегідь, а не в день весілля. Не варто соромитися задавати запрошеним каверзних запитань, вони потім скажуть окреме спасибі, коли, відвідавши весілля, знайдуть щось смачненьке і для себе. Спеціальні страви можна виділити картками бонбоньерками.
ПОЖЕЖНА БРИГАДА
Плануючи на весіллі феєрверк або фаєр-шоу, необхідно уточнити про правила безпеки і можливо найняти пожежну бригаду, щоб в подальшому уникнути штрафів. Обговорити це коштує як з ресторану адміністрацією, так і з артистами.
ЧАЙОВІ ЗА ОБСЛУГОВУВАННЯ
Щоб залишити після себе приємне враження, молодятам не слід забувати про чайові обслуговуючому персоналу. Робота персоналу підкреслює важливість заходу і його серйозний настрій. Набагато приємніше, коли офіціант вчасно підливає шампанське весільні келихи, водій автомобіля не курить у салоні, а кухар приготував дуже смачну їжу. Дуже часто сума чайових може перевищувати 25% від загального кошторису.